Eerst en vooral heten we jullie welkom in onze club Hockey in Hoegaarden. Voor velen onder jullie zowel kinderen als ouders stappen jullie binnen in een voor jullie nog onbekende omgeving.

Daarom proberen we hier in het kort wat meer uitleg te geven over de werking van onze club en wat we ook van jullie als lid verwachten.

Opgelet, er is een duidelijk onderscheid tussen kinderen die enkel trainen, en kinderen die trainen en wedstrijden spelen. In het begin is het sowieso de bedoeling dat nieuwe spelers eerst aan een aantal trainings deelnemen alvorens zij in competitie kunnen meedoen.
Deze periode hangt af van de leeftijd en van het niveau van de speler en zal bepaald worden door de sportieve leiding van de club.
We raden hier minimum van 3 trainingsmaanden aan voor aan wedstrijden deel te nemen.


Vragen over het sportieve in de club:

- Deze kunnen gesteld worden aan Steven Gray (hoofdverantwoordelijke jeugdschool H.i.H.), hij is elke maandagavond, woensdagnamiddag en zaterdag aanwezig in de club, aan de sportief verantwoordelijken van de club zijnde Bruno Leyssens 0473/695105 bruno@rca.be of Patrick Giroulle 0475/917776 of Patrick@giroulle.be

Kinderen die enkel trainen:
-zij hebben op woensdagnamiddag een vast trainingsuur. Info hieromtrent vinden jullie op onze site  www.hih.be en dan klikken op sportief en ploeg kiezen.

- Alle ploegen zijn op hun beurt nog eens ingedeeld in een jongens- en een meisjesploeg.
-Vanaf de preminiemen t.e.m. juniores  is er nog een extra training voorzien op maandag tss 17u30 en 20u00.
Exacte uren zie ook www.hih.be
- We vragen de kinderen om een extra inspanning te doen om op tijd aanwezig te zijn voor de aanvang van de training (liefst 15 min).  Niets is zo vervelend voor een trainer om een eerste oefening meerdere malen te moeten uitleggen.  Daarbij wordt de training altijd begonnen met een kleine opwarming die essentieel is voor alle kinderen!

Kinderen die en trainen en in competitie uitkomen:

- Wat betreft trainingen zie hierboven.
- Kalender wedstrijden: de programmatie hiervan is opnieuw terug te vinden via www.hih.be. Begin van de week stuurt de coach of manager zijn ploeg een mailtje met de juiste afspraken.
Om de taak van de coach/manager te vereenvoudigen vragen we jullie hem of haar ten laatste de woensdag te laten weten of jullie zoon/dochter wel niet speelt.  Dit kan via Onli of per mail, tel of sms…..
Een handig hulpmiddel hiervoor vinden jullie trouwens terug op de site. Hiervoor moeten jullie wel inloggen en dan doorklikken op jullie ploeg. Hierin vinden jullie onder de rubriek aanwezigheden een doodle, hoe meer die wordt ingevuld hoe eenvoudiger het is voor de coach!

Hockey is een ploegsport en het is essentieel dat de ploeg elke week voltallig is!

- Wedstrijddag zelf: we vragen de kinderen om op tijd aanwezig te zijn.  Het is belangrijk dat de kinderen samen kunnen opwarmen en samen met de coach de tactiek en ploegopstelling bespreken.
Wat moeten de spelers voorzien, hun clubtenue, hockeystick, scheenbeschermers (is verplicht!) en eventueel mondstuk (niet verplicht maar wel sterk aangeraden!).
Wanneer ploeg op verplaatsing gaat vragen we jullie graag een paar euro’s mee te geven voor een drankje.
- Beurtrol rijden/bar: bij iedere verplaatsing zal er aan een aantal ouders gevraagd worden om te zorgen voor vervoer, bij thuiswedstrijden wordt er volgens een beurtrol gevraagd af en toe een handje te helpen aan de bar. 
- Ouders die zin hebben om een handje toesteken bij de ploeg van zoon/dochter-lief laat het ons weten.

We wensen jullie veel succes!

De sportieve cel H.i.H.

Bruno Leyssens en Patrick Giroulle